Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

zondag 23 april 2017

Een schitterende tocht vanuit Santa Rosa naar Las Vegas (New Mexico!) met een groot natuurpark op een hoogte van 1700m

Van Santa Rosa tot Las Vegas (New Mexico): 108 km

’s Morgens heel vroeg: je waant je hier in Vlaanderen, dankzij de Spaanse gemeenschap.


Een mooie kaars branden voor het thuisfront dat mij voor deze reis de mogelijkheid gaf:

Dit zijn de bekende lintjes. Mijn neef Luc Colemont (arts) voert een sterke campagne tegen darmkanker maar dan met blauwe lintjes. Volgende keer neem ik blauwe verf mee:

Soms moet je erg opletten op die pechstroken (waar ik op mag fietsen) vooral bij hoge snelheden, er kunnen gevaarlijke dingen op het asfalt liggen. Als je daarover vliegt kan een zware val het gevolg zijn:

Neen, niet Las Vegas in Nevada maar in New Mexico:

 Na veel heuvels en wind tegen duik ik nu de vlaktes in met rugwind, heerlijk!

Hoe kan je hier een dodelijk accident veroorzaken, recht toe recht aan, geen bochten:

Gaan we zeker doen in zo'n mooi landschap:

Een rondom-video zegt meer dan vele foto’s, deze is met telelens vandaar het wat instabiele beeld:Een les in de waarde van meertaligheid en respect voor ieders afkomst:

Halfweg na 60 km fietsen had ik hier een bevoorrading verwacht of een drinkpauze, niets van dat: dicht! Dus eigenlijk bijna 100 km zonder winkel of horeca. Natuurlijk heb je wat huizen en in nood voorbijrijdende auto's:


Dan maar aankloppen bij een soort caravanhuis waar mijn busjes gevuld werden met water. Het is hier zeer winderig en niet te heet maar toch moet je veel drinken tegen dehydratatie. De vrouw die me zo vriendelijk hielp wou liever niet op de foto:

Wauw!

Het land van de indianen:


 Ik ben hier duidelijk in prachtige berglandschappen terechtgekomen met in de verte besneeuwde toppen van de Rocky Moutains. Here we come!

Is deze ranch-eigenaar een yogabeoefenaar? OOOOOMMMMM

's Avonds was ik te gast bij Joe en Marie die me via www.warmshower.org als gast in hun huis namen, gratis en in volle vertrouwen. Mooi om zien. Joe en ik zijn samen gaan eten in een historisch hotel in het centrum van Las Vegas. Hij is een gepensioneerd radioloog. Beiden zijn ze vrij atypisch te noemen in US: vegetarisch, zonnepanelen, minder consumeren, sportief, slank... Enfin, ik voel me hier wel thuis: