Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

woensdag 19 april 2017

Bij de Amerikaanse kapper, verwoeste huizen door een tornado van even voordien, de meeste koeien in heel Texas, 85 km met schuine rugwind, zon en veel drinken/eten

Van Dimmitt tot Vega: 85 km

Toch nog een mooi beeld kunnen schieten in Dimmitt:

Ik zag er wat verwilderd uit;

Haren geknipt, baard getrimd; zo beter?

Dit was de kapster Suzan (uit Dimmitt) die verrast was door mijn bezoek en met wie ik een hele fijne babbel had. 20 $, weinig voor zoveel. Een hele lieve warme dame.

Suzan vertelt hier in een minuutje over zichzelf, haar leven , haar werk, haar geloof:

Ze hadden beiden samen 4 jobs als zestigers. Hun kinderen leefden in Houston (ver van hun).
Haar man struinde de straten af met een soort crèmekarretje met eigen recepten:

Enkele dagen voor ik hier kwam is een tornado voorbij geraasd met topsnelheden van 240 km per uur. Als ik die dag in de buurt was geweest was het schuilen geblazen in de kelders. Ze kunnen plots ontstaan, hebben soms een breedte van meer dan 1 km en vegen alles weg van de aarde: huizen, campers, palen.... Ik had geluk maar ook een beetje spijt dat ik zo'n storm niet had meegemaakt. Kijk zelf maar:Hier zie je heel goed wat die immense watersproeiers (van wel een halve km) teweegbrengen in dit droge landschap: rechts nog niet gedaan, links wel (met koeien)

En van blijdschap liepen ze met met mee. Weet je, ik zag onderweg een haas langs me lopen die op de fiets niet te volgen was. snel als een haas? (niet gefilmd wegens te snel ;-)  )

En, Erik, ik zal het niet opnieuw zeggen: dit zijn de b.....  ;-)

We komen hier in het koeienland bij uitstek, niet te tellen en super grootschalig:


Met als gevolg hele bergen mest, afgedekt met plastiek en autobanden:

 Een toffe ontmoeting aan een tankstation;

Het centrum van Vega met een hele baan met massawinkels:


 Wegenwerken, altijd leuk om te zien;

Deze Mexicaanse man staat hier dus elke werkdag in weer en wind, onder de brandende zon. "Trump no good", zei hij. Wat zei die weer over immigrants? Hij bleef wel lachen voor de foto:

Einde van een lange dag vol belevenissen maar nu werd het wel eens tijd voor een rustdag want met 1760 km in de benen is dit wel nodig hoewel ik de neiging heb om... Ik heb in een motel mezelf 2 nachten opgelegd.