Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

woensdag 12 april 2017

Een laatste rit naar Dallas met heel wat boeiende en bizarre dingen onderweg

Van West Tawakoni tot Rowlet : 56 km, om daar de DART (trein/metro) te nemen naar het centrum van Dallas

Mijn strooien hoed gaat met nog van pas komen in New Mexico en Nevada maar vandaag blijkbaar niet:

Dit was grappig. Mijn fiets piepte wat en moest gesmeerd worden. Ik zag een “Autoparts store” die wel olie hadden. Ik vroeg een klein flesje dat eigenlijk diende voor… wapens. Texas, wel wapens maar geen fietsen:

Voor mijn collega’s in België die de veranderingen met het meerjarenplan terecht met bezorgdheid bekijken hier enkele Amerikaanse apotheekbeelden:

Een drive-thru apotheek

Een andere onderweg met zelfs een dubbele lijn voor klanten in auto’s waarbij een “robot” je geneesmiddelen aan je raam afleveren. Je moet dus niet naar het loket gaan want het wordt je technisch aangeleverd. Hoe wordt hier farmaceutische zorg verricht?

Dit vond ik mooi: een naftstation omgebouwd tot winkel voor fruit, groenten, planten en bloemen. Over vergroening gesproken.

Ik vroeg aan de uitbater om zijn ideeën eens voor de camera uit te leggen. Hij deed dit even tussendoor want time is money. Much work to be done:

Beelden uit het verloren wilde Westen. De “cowboys” hadden ze bijna allemaal uitgemoord:

Een poging in dit door de auto gedomineerde werelddeel om wat intimiteit in het winkelgebeuren te brengen. Volgens mij niet simpel hier:

Plaats genoeg, nog geen files gezien in Texas:

Hier stond ooit een…:

Marsmannetjes hier geland of een te gek idee van een Texaan?

Dallas!

Een stilleven langs de weg. Alles gaat ooit voorbij:

Een chirurg voor robotarmen, je houdt het niet voor mogelijk:

???

Maffe toestanden onder een brug. Ik ben sinds mijn vertrek nog maar 1 functionele fietser tegengekomen en dat was in New Orleans:

Amerikaanse bruggen:

 En soms steken ze massa’s geld in een fiets/wandelbrug:

 Die dan 20m verder dood loopt:

Speciaal voor de tandartspraktijk Smile in Zolder:

 Een stilleven:

Was President George Bush geen Texaan? En toch moet je betalen 😉

Chique trein (metro) met mooie instap voor fietsers die mij naar het centrum van Dallas zullen brengen, een soort metro. Het is te gek om via semi autostrades naar het centrum te rijden: