Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

zondag 30 april 2017

Een lange mooie dagtocht met de Chinese Shuang vanuit het gastgezin Gregg en Ann uit Williams, Arizona.

Williams tot Grand Canyon Caverns: 104 km

Dit was onze gastvrouw Ann die ons samen met haar man Gregg een fantastisch verblijf gegeven heeft in hun huis.

Hier vertellen ze waarom ze dit doen en zich als host aanbieden via www.warmshowers.org :Amerika, België en China samen: Ann, Paul, Shuang. Gregg zei bij het maken van de foto “A thorn between two roses”

De jonge Chinese vrouw Shuang met wie ik een prachtige maar zware fietstocht gemaakt heb. Ik vroeg haar waarom ze haar gezicht zo bedekte en dacht dat dit tegen het stof was. Neen, ze dekt haar gezicht af om niet bruin te worden en zo een lichte kleur te behouden.

Shuang was 25, had 2 jaar als lerares gewerkt voor jonge kinderen in Maryland USA en trekt nu alleen met de fiets van Florida tot Las Vegas. We kruisten elkaar toevallig bij het gastgezin. Een heel fijne dame, enig kind, die de wereld wil ontdekken, nu USA, vanaf mei Europa en zo verder. Dit zou wel eens jaren kunnen duren. Je ziet wat allemaal mogelijk is in het leven. Wel leeft ze echt “on the edge of live”. Aan 5 $ per dag, geen reserve… Mooie ontmoeting, 2 generaties die het samen goed kunnen vinden ondanks cultuur- en leeftijdsverschil:

Onderweg:


Weer die indrukwekkende treinen die met wel 200 containers stapvoets door het landschap reden.

We volgen opnieuw de route 66 en dan kom je in echt commerciële stadjes terecht volledig in het teken van heel het gedoe 66:


Een wat armtierige vrouw die ik interviewde en een passie voor honden bleek te hebben. Kijk/luister even mee:


Elvis de Pelvis:

 En weer op weg

Indrukwekkende open landschappen in 360° perspectief:


De laatste 35 km waren met een strakke tegenwind en we hebben deze samen afgelegd met het typisch wisselsysteem van wielrenners, elkaar om beurten uit de wind zetten waarbij we ongeveer dezelfde kopsnelheid ontwikkelden.. Zij was wat zwaarder geladen, een gekregen fiets maar ik was wel 35 jaar ouder. Het gaf mij een machtig gevoel om deze lange afstand samen tegen 15 km/uur  tegen de sterke wind in gedurende meer dan 2 u af te leggen met tussentijdse drinkpauzes. Een bijzondere sterke ervaring:

De wilde paarden keken vanuit hun eindeloos graslandschap toe. De zon sloot de dag af. Shuang ging naar de camping, ik naar een kamer in een motel (net op tijd). Morgen weer alleen op pad.
Hier een interview met haar over haar leven, haar motieven, haar passie.

Even zot doen bij een “dinosaurus”. Ieder zijn/haar weg…