Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

vrijdag 7 april 2017

Van Leesville Louisiana tot Milam Texas: 100 km: bezoek aan een pentecostal Church, mooie natuur, erg heuvelend en met moeite slaapplaats gevonden in Texas

Leesville - Milan (Texas): 100 km

Een bezoek aan de “First United Pentecostal Church”, een pinkstergemeenschap. Ik zag vanop de fiets dat er iemand aan het poetsen was. Toen ik vroeg welke kerk dit was verwees ze mij naar de verantwoordelijke die boven aan de knoppen van de techniek zat. Hij was religieus en technisch verantwoordelijke.

Een groot kerkcomplex met complete muziekinstallatie wat bij ons ongepast zou zijn. Ik zal onderweg nog wel eens een dienst life meemaken.

Het altaar met als pittig detail een doos zakdoekjes voor als het wat te veel wordt? Het moeten soms emotionele toestanden zijn.
Tom heeft me een volledige rondleiding gegeven en dit was best intrigerend: een grote “badkuip” op het eerste verdiep met uitzicht op de kerkzaal voor doopsels met complete onderdompelingen om dan bij het opstaan te herrijzen in het nieuwe geloof van de Pinksterbeweging:

Interview van 1 minuut over de kerk en geloof: klik hier:
Jezus is overal:

Wat je met afgedankte knalpijpen al niet kan maken:

Onderweg een terrasje. Als je alleen een beker koffie vraagt krijg je het meestal gratis. Erg vriendelijke mensen:

Indianen of het embleem van een plaatselijke football of baseball club zoals Gent?

Het ging op en neer, op en neer en soms best pittig met pak en zak:

Chaos langs de weg wat in België al lang niet meer mag, gelukkig:

Dit is wel duidelijk:

De late namiddag geeft steeds de mooiste beelden:

Dit is zoals bij ons: "Kies je plekje" waarbij burgers zelf zwerfafval opruimen in een bepaalde buurt:

Een ijsklontjesautomaat in the middle of nowhere, midden in de zon. Dit zal nogal wat verbruiken. Je kan hier per zak bestellen:

 En dan begon het te nijpen. Geen slaapplaats te vinden aan deze kant van de brug in Louisiana (grens) ondanks de hulp van een oude Amerikaan die vanuit zijn wagen zijn IPhone checkte door in te spreken “Hotel nearby!” en het ding gaf inderdaad hotels aan die hij dan belde en volzet bleken te zijn. Ik ben dan maar de brug overgereden in de avondzon. Een erg smalle met bijna geen zijspoor. Spannend dus om dan heelhuids in Texas aan te komen waar ik onmiddellijk een kamer vond langs het meer: eenvoudig maar goed mét Wifi. Google en Apple weten dus niet alles. Of zijn (zakelijk) selectief?