Onderaan deze blog betuig ik mijn volle steun aan CO2-neutraal reizen, Artikel 27 en Berenhuis, Dorpsraad (Heusden-Zolder)

maandag 3 april 2017

Warme ontvangst bij Jonathan via warmshowers, filosofische gesprekken en vegetarisch eten bij Hari Krisjna

Na een bezoek in New Orleans werd ik warm  ontvangen bij Jonathan, zelf ook een fietser die zijn huisje gratis aanbiedt voor rondtrekkende bikers, geen kosten alleen gastvrijheid. Het is bijzonder mooi om zien dat dit hedendaags nog kan. Een voorbeeld voor ons allen. Info www.warmshowers.org

Hij is leraar in geschiedenis, filosoof van opleiding en staat open voor allerlei contacten. Voor mij is het voorrecht om als 60jarige dit soort ontmoetingen te kunnen ervaren.

Het huisje in een typische buitenwijk van New Orleans staat achteraan met een klassiek bordes:


Een vegetarische maaltijd bij de Hare Krisjna (vrijwillige bijdrage) die zich zo in verbinding stelt met de buurt. Zittend op de grond met Jonathan en een toevallig contact, een sympathieke studente (20j) die onze gesprekken hoorde en zich bij ons voegde: boeiend gesprek. Mijn Engels begint al te "lopen":

Interview met Jonathan van 3', als je even de tijd neemt is dit de moeite mits wat kennis van het Engels:   interview 3'

Jonathan is ondertussen naar zijn werk en ik kan hier rustig wachten tot het zware onweer overgetrokken is. Typisch voor deze streek, vandaar ook de vroegere overstromingen. Als je hier een gat van 50 cm graaft in de grond zit je in het water.